De droom van de familie Burlotto was om de hele wereld kennis te laten maken met Barolo.

In de eerste helft van vorige eeuw maakte Andrea Burlotto die met passie waar door de aankoop van wijngaarden in de regio rond Verduno en begon met de productie van zijn eigen Barolo.

Vier kinderen volgden hem in dit avontuur. In de jaren 70 specialiseerde Gian Carlo Burlotto zich vooral in het werk in de kelder, terwijl zijn broers de wijngaarden opvolgden. Zo werd hun wijn bekend in de ruime regio en zelfs in de internationale markten onder de naam Andrea Burlotto, genaamd naar hun vader.

In 2013 kwamen de kelder en de wijngaarden volledig in handen van Gian Carlo en zijn zoon Gianluco.
Zij zetten nu samen het familiale merk verder.

De wijngaarden bevinden zich allemaal op de heuvels rond Verduno. Naast Nebbiolo voor de Barolo, kweken zij ook Barbera, Dolcetto, Favorita en Pelaverga.

Zij zijn namelijk één van de 11 producenten die deze laatste, een authentieke druif met een leuke typische smaak met peperaroma’s, verwerken tot de Verduno Pelaverga.

In hun moderne, hoog kwalitatieve, wijnkelders worden de druiven met veel respect voor de traditionele procédés verwerkt tot mooi en klassevolle wijnen.
Nadien kunnen ze ondergronds verder rijpen tot de unieke Burlotto wijnen.

Meer info: www.cantinamassara.it

Bekijk ons aanbod aan wijnen van Burlotto