marco-capraDit domein situeert zich in Santo Stefano Belbo. Gelegen in Piemonte, tussen de Langhe en de Monferrato regio is er in deze streek al eeuwenlang een traditie van wijnbouw, te danken aan het typische microklimaat dat er heerst.

Het is een klein familiaal domein dat de hele productieketen beheerst. Van de druif tot het bottelen, met respect voor de tradities, maar met oog voor moderne ontwikkelingen.

Marco Capra leerde van zijn voorvaderen en voegde er de innovatieve boost van een nieuwe generatie aan toe. De hulp van oenologen Dante Scaglione en Daniela Serra garanderen de productie van wijnen van de beste kwaliteit.

Op het domein van 16 ha worden de typische druiven uit de regio geteelt . Nascetta, Nebbiolo, Dolcetto Barbera en Moscato zijn de voornaamste.  Er wordt gekozen om op een zo biologisch mogelijke manier te telen met een minimale impact op het milieu.

De oogst gebeurt nog volledig handmatig waarna de druiven in een modern ingerichte kelder en met de laatste technieken omgezet worden in heerlijke wijnen.

Topper  is zeker de Moscato, die 100% volgen de traditie geproduceerd worden. Met een licht parelende en niet te zoete Moscatto als gevolg.
En verder een frisse atypische Dolcetto. Licht, fruitig en droog met een mooie donkere kleur.  Ideaal bij een lichte zomerse maaltijd.

Meer info: www.marcocapravini.it

Bekijk ons aanbod aan wijnen van Marco Capra